Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Forside // Sygehus SønderjyllandpilOm ospilSygehus Sønderjyllands historie

Sygehus Sønderjyllands historie

Sygehus Sønderjylland er ikke et nyt sygehus, selvom sygehuset først har fået navnet Sygehus Sønderjylland i 2007. Igennem en årrække fra 2004 til 2007 har sygehuset udviklet sig til ét sygehus med fælles ledelse og drift.

Indtil 2004 var der i Sønderjylland fire sygehuse - ét i henholdsvis Aabenraa, Haderslev, Sønderborg og Tønder. Sygehusene arbejdede naturligvis sammen i det tidligere Sønderjyllands Amt, men var hver især selvstændige sygehuse.

I juni 2004 trådte en ny sygehusstruktur i kraft i Sønderjylland. Her blev de fire sygehuse i Sønderjylland knyttet tættere sammen bl.a. via en ny ledelsesstruktur. I det hele taget gennemgik sygehusene fra 2004-2006 store forandringer, som resulterede i, at de fire sygehuse støt og roligt blev til ét fælles sygehus. Specialer og funktioner blev samlet under fælles ledelse og drift både på sygehusdirektionsniveau og på afdelingsledelsesniveau. Disse forandringer blev gennemført for at kunne tilbyde patienterne den bedst mulige behandling og for at leve op til krav der i dag stilles til et moderne sygehus.

Pr. 1 januar 2007 har sammenlægningen af de fire sygehuse til ét sygehus for alvor været en realitet. Dette blev markeret ved navneskiftet til Sygehus Sønderjylland, som i dag er sygehusets officielle navn.

Læs mere om de fire tidligere sygehus i Sønderjylland:

"Sønderjysk sundhedsvæsen fra besættelsen til i dag"

Artikel fra fagbladet "Sygeplejersken" nr. 20 - 2007

http://www.dsr.dk/Sygeplejersken/Sider/SY-2007-20-50-1-Historie.aspx

Sønderborg Sygehus - Sygehus Sønderjylland, Sønderborg

Aabenraa Sygehus - Sygehus Sønderjylland,. AabenraaSiden er sidst opdateret 06-05-2021
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os