Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | Deutch English |

Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpilArkivpil2019pilFrans går efter den store udfordring

Frans går efter den store udfordring

41-årige Frans Brandt Kristensen bliver ny ledende overlæge ved Medicinske Sygdomme på Sygehus Sønderjylland Sønderborg og Tønder den 1. april 2019.

 

Frans Brandt Kristensen

Frans Brandt Kristensen begynder som ledende overlæge den 1. april 2019.

 

Da Frans Brandt Kristensen gik i 3. klasse, fik han en slem infektion, som krævede et hjemmebesøg fra en læge.

- Jeg blev rask, og det blev startskuddet til ønsket om selv at blive læge. Siden dengang har jeg arbejdet målrettet i den retning, siger Frans Brandt Kristensen.

Netop det målrettede engagement kendetegner Frans Brandt Kristensen, som fra 1. april 2019 – cirka 30 år efter infektionen – kan sætte sig i chefstolen på Medicinske Sygdomme ved sygehuset i Sønderborg og Tønder.

- Jeg er stolt over at være målrettet, at jeg tør træffe valg og gribe chancen, når den byder sig, for det har gjort, at jeg har udviklet mig hurtigt, siger Frans Brandt Kristensen.

Forskning er vigtig
En vigtig milepæl for den nye chef er, at han har taget sin ph.d.

- Jeg blevet bedre til at læse faglitteratur, blevet bedre til engelsk og ikke mindst bedre til at formidle viden, og det tager jeg med mig over i chefstolen, for jeg vil gerne, at vi bliver endnu bedre til at forske og fortælle vores omverden, at vi gør et rigtig flot stykke arbejde for både nuværende og fremtidens patienter, forklarer han.

Medicinske Sygdomme i Sønderborg og Tønder er blevet en medicinsk forskningsenhed, og det er med til at løfte fagligheden.

- Vi undersøger nye ting, og det er med til at give noget perspektiv i hverdagen. Samtidig forbedrer vi ting hos os, og håbet er, at andre sygehuse følger med på de innovationer, vi laver, siger Frans Brandt Kristensen og fortsætter.

- Man skal ikke underkende vigtigheden i, at medarbejderne er stolte over det, de laver, for det giver gode resultater, og det kommer også patienterne til gavn.

Spændende patienter har tunge diagnoser
Frans Brandt Kristensen er i dag specialeansvarlig overlæge på afdelingen, som han snart skal stå i spidsen for sammen med oversygeplejerske Anette Brink.

Han er speciallæge i endokrinologi og dermed ekspert i hormonsygdomme.

- Jeg syntes, det var nogle udfordrende patienter og sygdomsforløb i min studietid, men nu synes jeg, det er et spændende felt, jeg er speciallæge i, da meget af arbejdet går med i bedste detektivstil at skulle finde ud af, hvad der præcist er galt med den enkelte patient, og det kan sagtens være noget af et puslespil, begrunder specialisten sit valg.

Selv om mange af patienterne er svært syge, kan mange af dem tale sin sag og give modspil til det lægerne fortæller dem.

- Dybest set handler det om at hjælpe de kronisk syge med at få en så normal hverdag som overhovedet muligt, sygdom til trods, siger Frans Brandt Kristensen.

En lyttende chef
Gruppedynamik og sammenspil er noget Frans Brandt Kristensen vægter højt. Han vil gerne udvikle sin afdeling gennem de mennesker, den består af.

- Jeg skelner ikke mellem de forskellige faggrupper, for alle er lige vigtige for at gøre vores sygehus godt, og derfor ønsker jeg også et fladt hierarki. Det giver alle en meget bedre indsigt i, hvad der sker omkring os, og så håber jeg, at alle tør komme med input og forslag til forbedringer, siger den kommende ledende overlæge.

- Vi skal bruge potentialerne i vores afdeling, og der er virkeligt mange gode ressourcer at trække på, men det kræver, at vi i fællesskab finder ud af, hvad den enkelte kan og har lyst til at gøre, uddyber Frans Brandt Kristensen.

Optimist og arbejdsom
Som professionel er Frans Brandt Kristensen målrettet og vil gerne se resultater. Men når han er hjemme med hustruen Laura og de tre døtre Hannah, Frida og Tessa på 8, 5 og 1 år er han faderen, der elsker at spille brætspil og sikre, at børnene har et formidabelt forhold til deres bedsteforældre.

- Vi bruger rigtig meget tid hos mine forældre og svigerforældre, og når vi skal sydpå går turen gerne til Gardasøen, som er et godt sted at komme med tre børn. Der er ikke noget bedre end familiehygge i et telt med børnene, smiler han.

På trods af meget arbejde, bliver familien også prioriteret. Således har han netop været på tre ugers barselsorlov med sin yngste datter Tessa, når han tiltræder som ledende overlæge den 1. april.


Siden er sidst opdateret 29-03-2019
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os