Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | Deutch English |

Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpilArkivpil2019pilKommune og sygehus i øget samarbejde

Kommune og sygehus i øget samarbejde

Sygehus Sønderjylland og Sønderborg Kommune har i fællesskab fra 1. april 2019 ansat Bettina Thude som tværgående koordinator for at styrke det nære og sammenhængende sundhedsvæsen.

 

Bettina Thude_400

 

Der er mange snitflader mellem det kommunale og sygehusverdenen, og derfor er koordinering ekstra vigtigt, hvis man gerne vil undgå, at patienter ikke får den hjælp, de har brug for.

Derfor har en politisk styregruppe med repræsentanter fra byrådet i Sønderborg og regionsrådet i Region Syddanmark etableret et samarbejde, så myndighederne kan arbejde tættere sammen om de patienter, der både har behov for kontakt til sygehus og kommune.

- Jeg er utroligt glad for, at vi nu i samarbejde med Sønderborg Kommune har fundet en løsning, så vi får sat fokus på nogle af de områder, hvor vi i forvejen ved, at der er et behov, siger administrerende direktør på Sygehus Sønderjylland, Peter Fosgrau.

Sundhedschef i Sønderborg Kommune, Michael Skriver Hansen, glæder sig også.

- Jeg ser frem til, at vi med ansættelsen af Bettina Thude kan sætte yderligere skub på vores samarbejde lokalt med at udvikle sammenhængende sundhedsindsatser på tværs af region og kommune til gavn for borgerne. 

Tre konkrete tiltag
I første omgang skal Bettina Thude fokusere på tre initiativer.

Det drejer sig om et initiativ, der fokuserer på at forbedre samarbejdet for at forebyggelse indlæggelser og genindlæggelser hos ældre medicinske patienter. Et andet initiativ er for borgere med kroniske sygdomme, hvor der er fokus på at skabe bedre sammenhæng mellem sygehusets ambulante ydelser på og de kommunale forebyggelsestilbud, særligt i forhold til rygestop. Det tredje initiativ er for sårbare borgere med psykiatriske problemstillinger, hvor sygehuset og kommunen vil afprøve en model med udekørende teams til botilbud for at skabe sammenhæng i hjælpen til børn og unge med spiseforstyrrelse.

Forskning med i arbejdet
Bettina Thude er 43 år og har en baggrund indenfor organisationsudvikling og ledelse, og hun har tidligere været ansat i sygehusets kvalitetsafdeling.

Hun har senest færdiggjort en ph.d., og erfaringerne fra forskningen vil blive draget med ind i samarbejdet for at sikre en systematisk opfølgning på de enkelte initiativer.

Rent organisatorisk vil Bettina Thude blive ansat i Medicinske Sygdomme Sønderborg/Tønder.

 

Download foto i høj opløsning - foto: Bjørn Sørensen, Sygehus Sønderjylland

 


Siden er sidst opdateret 10-04-2019
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os