Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | Deutch English |

Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpilArkivpil2019pilMindet om en død dreng forbedrer Røntgen og Skanning

Mindet om en død dreng forbedrer Røntgen og Skanning

Ventende patienter på Røntgen og Skanning på Sygehus Sønderjylland Aabenraa har fået helt nye ventefaciliteter, og det kan de takke Bjarne Bent Nørgaards mindekonto for.

 

Mindekonto

Bidrag fra Bjarne Bent Nørgaards Mindekonto har været med til at renovere vente, samtale og receptionsområder ved Røntgen og Skanning på Sygehus Sønderjylland Aabenraa.

 

For 24 år siden døde Bjarne Bent Nørgaard. Han var kun ni år gammel.

- Han faldt om og blev straks kørt til sygehuset i Aabenraa, men der var ingen skanner, så lægerne kunne finde ud af, hvad der var sket, forklarer Bjarnes far Martin Nørgaard.

Ambulancen kørte derfor videre til Sønderborg, og det sidste Bjarne fik sagt til sin far var, at han var træt og frøs.

- Da vi kom til Sønderborg, spurgte vi lægen, om Bjarne var i livsfare, men lægen sagde bare, at det var meget værre. Næste dag slukkede vi for maskinerne, der holdt liv i ham, husker Martin Nørgaard.

Selv om det er mange år siden, sidder oplevelsen stadig i Hanne og Martin Nørgaard.

 

Mindekonto

Martin Nørgaard (tv) mistede sin søn Bjarne Bent Nørgaard for 24 år siden. Nu har mindekontoen efter hans søn medfinansieret renovering af Røntgen og Skanning i Aabenraa.

 

- Vi får ikke Bjarne tilbage, men allerede dengang vidste vi, at vi ville kæmpe for bedre forhold for patienterne i røntgenafdelingen i Aabenraa. Ingen skulle opleve det samme som os, så derfor begyndte vi at samle penge ind, siger Martin Nørgaard med stolthed i stemmen.

Nye skannere og nye ventefaciliteter
En mindekoncert med Aabenraa Bratschband, Aabenraa Skoleorkester og Den Sønderjyske garde var startskuddet på en større indsamling. Allerede for 24 år siden lykkes det familien til Bjarne Bent Nørgaard, at samle omkring 400.000 kroner sammen fra koncerten og forskellige fonde.

 

MindekontoMindekonto

Et nyt receptionsområde giver både fortrolighed mellem patienterne og personalet samt sikrer et godt arbejdsmiljø for de ansatte.

 

Der kom der så meget omtale af sagen, at politikerne i Sønderjyllands Amt reagerede.

- Ja, de købte en skanner til både Aabenraa og til Tønder, og så støttede Bjarne Bent Nørgaards mindekonto op med andre tiltag på røntgenafdelingen i Aabenraa herunder fornyelse af afdelingen og undervisning til personalet, siger Martin Nørgaard i dag og fortsætter.

 

Mindekonto

Samtalerummet er blevet moderniseret, så patienterne hurtigt efter en skanning kan få en samtale om, hvad billederne viser.

 

- Jeg er så glad for, at der kom de skannere dengang, for så har vi i hvert fald gjort vores til, at færre bliver ramt af samme sorg som os.

Bjarne Bent Nørgaards mindekonto
Bjarne Bent Nørgaards mindekonto administreres af Sygehus Sønderjylland og findes stadigvæk. Der har gennem årene samlet sig en stor sum penge, som nu er doneret til Røntgen og Skanning på Sygehus Sønderjylland Aabenraa. Pengene er brugt til et nyt venteområde, der er indviet i dag mandag den 16. september.

 

Mindekonto

Mange var mødt op for at mindes Bjarne Bent Nørgaard ved overdragelsen af renoveringen i dag.

 

Der er flere personer, der giver månedlige bidrag til den. Men den er åben for yderligere donationer.

- Det er jo til alles fordel, så vi kan blive ved at lave nogle forbedringer på røntgenafdelingen, siger Martin Nørgaard.


Siden er sidst opdateret 16-09-2019
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os